Myrrh oil
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η σμύρνα (myrrh) προσφέρει βαθιά αρώματα κεχριμπαριού και βάλσαμου, συνοδευόμενα από κορυφαίες νότες γλυκιάς καραμέλας και γήινων μανιταριών. Αυτό το πολύπλοκο άρωμα προέρχεται από τη ρητίνη μικρών δέντρων και θάμνων που ανήκουν στο γένος Commiphora. Τα φυτά αυτά είναι ιθαγενή της Αφρικής, όπου η ρητίνη συλλέγεται από τον κορμό τους και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία για χρήση στην αρωματοποιία.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η σμύρνα κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία και τη θρησκεία. Ήταν ένα από τα δώρα που προσέφεραν οι Τρεις Μάγοι στον Ιησού, ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία της ταρίχευσης.
Παραδοσιακά, η σμύρνα χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων του στόματος, για επούλωση πληγών και ως αντιφλεγμονώδες.
Η συλλογή της ρητίνης σμύρνας γίνεται με χάραξη του κορμού του δέντρου, επιτρέποντας στη ρητίνη να εκρεύσει και να στερεοποιηθεί σε σκούρα, αρωματικά κομμάτια που συλλέγονται με το χέρι. Αυτή η διαδικασία παραμένει σχεδόν αμετάβλητη εδώ και αιώνες.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο σμύρνας. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.