Orange Oil Terpenes
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Τα τερπένια πορτοκαλέλαιου (orange oil terpenes) είναι φυσικές αρωματικές ενώσεις που εξάγονται από τη φλούδα των πορτοκαλιών. Αποτελούν βασικό συστατικό της αρωματοποιίας και χρησιμοποιούνται ευρέως για να προσδώσουν εσπεριδοειδή φρεσκάδα σε πολλές αρωματικές συνθέσεις. Το άρωμά τους θυμίζει έντονα τη γλυκιά φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού, προσφέροντας μια ζωντανή και αναζωογονητική νότα στα αρώματα. Η χαρακτηριστική τους οσμή οφείλεται στη μοριακή τους δομή, η οποία αποτελείται από επαναλαμβανόμενες μονάδες ισοπρενίου, χαρακτηριστικό όλων των τερπενίων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Περίπου το 90% του πορτοκαλέλαιου αποτελείται από d-λιμονένιο, ένα συγκεκριμένο τερπένιο που είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό άρωμα των εσπεριδοειδών.
Εκτός από την αρωματοποιία, τα τερπένια πορτοκαλέλαιου χρησιμοποιούνται ευρέως σε προϊόντα καθαρισμού και ως φυσικοί διαλύτες, χάρη στις απολιπαντικές τους ιδιότητες και το ευχάριστο άρωμά τους.
Η λέξη "τερπένιο" προέρχεται από την "τερεβινθίνη" (turpentine), καθώς αυτές οι ενώσεις απομονώθηκαν για πρώτη φορά από το ρετσίνι των κωνοφόρων δέντρων τον 19ο αιώνα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τα τερπένια πορτοκαλέλαιου. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.