Coffee robusta CO2
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 45%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Ο καφές ως συστατικό αρωματοποιίας προσφέρει έντονη ξυλώδη αρωματική νότα και χρησιμοποιείται κυρίως ως νότα βάσης σε συνθέσεις αρωμάτων. Αναπτύσσει εξαιρετικές αρωματικές συνέργειες με το κάρδαμο (Cardamom EO / Cardamom Absolute) και τις κρεμώδεις νότες του σανταλόξυλου. Όταν συνδυάζεται με γλυκές νότες όπως το Ethyl Maltol ή το αιθέριο έλαιο κανέλας Κεϋλάνης (Ceylon Cinnamon EO), δημιουργεί μια εντυπωσιακή αρωματική εμπειρία με βάθος και πολυπλοκότητα. Από βοτανική άποψη, το είδος Coffea canephora (Robusta) που συχνά χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, είναι δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Rubaceae και στο γένος Coffea.
Το ήξερες ότι
Ο καφές αποτελεί το δεύτερο πιο εμπορεύσιμο προϊόν παγκοσμίως μετά το πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO).
Οι διαφορές στο άρωμα μεταξύ των ποικιλιών Arabica και Robusta είναι σημαντικές για την αρωματοποιία: η Robusta προσφέρει πιο έντονες ξυλώδεις και γήινες νότες, ενώ η Arabica χαρακτηρίζεται από πιο λεπτές, φρουτώδεις και γλυκές αποχρώσεις.
Η ιστορική χρήση του καφέ στην αρωματοποιία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν το άρωμά του άρχισε να εκτιμάται στις αυλές της Ευρώπης, παράλληλα με τη διάδοση του ως ποτού.
CAS Αριθμός
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.