Lemon oil terpenes
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το συστατικό αυτό χαρακτηρίζεται από ένα έντονο εσπεριδοειδές άρωμα που είναι ξινό, δροσερό και ελαφρώς στυφό. Έχει φυσική προέλευση καθώς εξάγεται απευθείας από λεμόνια, διατηρώντας τη χαρακτηριστική φρεσκάδα του φρούτου. Τα τερπένια (terpenes) που περιέχονται στο έλαιο λεμονιού συμβάλλουν στο ζωηρό άρωμά του, προσφέροντας μια αναζωογονητική νότα σε διάφορες συνθέσεις αρωμάτων. Χρησιμοποιείται συχνά ως βασικό συστατικό σε φρέσκα, καλοκαιρινά αρώματα και προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν στην αναζωογόνηση των αισθήσεων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Τα έλαια λεμονιού έχουν ιστορία αιώνων στην αρωματοποιία, με τις πρώτες καταγεγραμμένες χρήσεις τους να εντοπίζονται στην αρχαία Μεσόγειο, όπου εκτιμήθηκαν τόσο για το άρωμά τους όσο και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Η εξαγωγή του ελαίου λεμονιού γίνεται κυρίως με τη μέθοδο της ψυχρής συμπίεσης του εξωτερικού φλοιού του φρούτου, μια διαδικασία που διατηρεί τα πιο πτητικά και ευαίσθητα αρωματικά συστατικά του.
Στην αρωματοθεραπεία, το έλαιο λεμονιού χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση της διάθεσης και της συγκέντρωσης, ενώ πιστεύεται ότι μειώνει το άγχος και προσφέρει αίσθηση διαύγειας και ενέργειας.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τα τερπένια ελαίου λεμονιού. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνιστάται στα άτομα με γνωστή ευαισθησία σε εσπεριδοειδή να είναι προσεκτικά κατά τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτό το συστατικό.