Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Lemon oil terpenes

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το συστατικό αυτό χαρακτηρίζεται από ένα έντονο εσπεριδοειδές άρωμα που είναι ξινό, δροσερό και ελαφρώς στυφό. Έχει φυσική προέλευση καθώς εξάγεται απευθείας από λεμόνια, διατηρώντας τη χαρακτηριστική φρεσκάδα του φρούτου. Τα τερπένια (terpenes) που περιέχονται στο έλαιο λεμονιού συμβάλλουν στο ζωηρό άρωμά του, προσφέροντας μια αναζωογονητική νότα σε διάφορες συνθέσεις αρωμάτων. Χρησιμοποιείται συχνά ως βασικό συστατικό σε φρέσκα, καλοκαιρινά αρώματα και προϊόντα περιποίησης που στοχεύουν στην αναζωογόνηση των αισθήσεων.

Φυσική προέλευση

Λεμόνια

Το ήξερες ότι

  1. Τα έλαια λεμονιού έχουν ιστορία αιώνων στην αρωματοποιία, με τις πρώτες καταγεγραμμένες χρήσεις τους να εντοπίζονται στην αρχαία Μεσόγειο, όπου εκτιμήθηκαν τόσο για το άρωμά τους όσο και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

  2. Η εξαγωγή του ελαίου λεμονιού γίνεται κυρίως με τη μέθοδο της ψυχρής συμπίεσης του εξωτερικού φλοιού του φρούτου, μια διαδικασία που διατηρεί τα πιο πτητικά και ευαίσθητα αρωματικά συστατικά του.

  3. Στην αρωματοθεραπεία, το έλαιο λεμονιού χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση της διάθεσης και της συγκέντρωσης, ενώ πιστεύεται ότι μειώνει το άγχος και προσφέρει αίσθηση διαύγειας και ενέργειας.

CAS Αριθμός

68917-33-9

Επίσης γνωστό και ως

Lemon Terpenes (Distilled)Citrus limon (L.) Burm. F.

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τα τερπένια ελαίου λεμονιού. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνιστάται στα άτομα με γνωστή ευαισθησία σε εσπεριδοειδή να είναι προσεκτικά κατά τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτό το συστατικό.