Phenylacetic Acid
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Phenylacetic Acid προσδίδει μια μελώδη και γλυκιά νότα στα αρώματα με βάση το τριαντάφυλλο. Αυτό το συστατικό χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη βουτυρική πτυχή που θυμίζει μέλι. Το Phenylacetic Acid απαντάται φυσικά σε Tobacco Absolute, Cocoa Absolute και στο ραδίκι (chicory), από τα οποία μπορεί να εξαχθεί σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, στη βιομηχανία αρωματοποιίας, η συνθετική παραγωγή του Phenylacetic Acid είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος λόγω της αποδοτικότητάς της. Σε σύγκριση με το Phenyl Ethyl Alcohol, το Phenylacetic Acid προσφέρει μια πιο έντονη βουτυρική και μελώδη διάσταση, αν και λιγότερο ευχάριστη, διατηρώντας παράλληλα την αναφορά στη νότα του τριαντάφυλλου.
Το ήξερες ότι
Το Phenylacetic Acid χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία από το 1885, μια εποχή που σηματοδότησε την άνθηση της σύγχρονης αρωματοποιίας στην Ευρώπη.
Αυτό το συστατικό έχει μια διττή προσωπικότητα στο αρωματικό του προφίλ: συνδυάζει τη γλυκύτητα του μελιού με μια ελαφρώς βουτυρική νότα, δημιουργώντας μια πολύπλοκη αίσθηση που οι αρωματοποιοί εκμεταλλεύονται για να προσδώσουν βάθος στις συνθέσεις τους.
Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι το Phenylacetic Acid βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά, όπως το κακάο και το ραδίκι, συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό τους άρωμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.