Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Roasted Barley Extract

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το κριθάρι στην αρωματοποιία προσφέρει ζεστές, δημητριακές νότες με χαρακτηριστικά coumarined και torrefied. Η κορυφαία νότα του έχει φρουτώδη χαρακτήρα ρουμιού, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να υποστηρίζει συνθέσεις με κόκκινα φρούτα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε gourmand αρώματα χάρη στις καβουρδισμένες πτυχές του που προσδίδουν βάθος και ζεστασιά.

Το κριθάρι αποτελεί ένα από τα ευρύτερα καλλιεργούμενα δημητριακά παγκοσμίως. Το 2017, η παραγωγή του εκτιμήθηκε στους 150 εκατομμύρια τόνους, καθιστώντας το το τέταρτο πιο καλλιεργούμενο φυτό στον κόσμο μετά το ρύζι, το καλαμπόκι και το σιτάρι. Αποτελεί την κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή βύνης (σημειώνεται ότι η βύνη δεν είναι φυτό, αλλά μια διαδικασία επεξεργασίας σπόρων δημητριακών για τον διαχωρισμό των σακχάρων).

Βοτανικά, το κριθάρι ανήκει στην οικογένεια των αγρωστωδών (Gramineae) και στο γένος Hordeum.

Το ήξερες ότι

  1. Το κριθάρι έχει ιστορία 10.000 ετών στον ανθρώπινο πολιτισμό! Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι ήταν από τα πρώτα καλλιεργούμενα δημητριακά στη Μέση Ανατολή, αποτελώντας βασικό τρόφιμο για τους αρχαίους Αιγυπτίους, Σουμέριους και Έλληνες.
  2. Η αρχαιότερη συνταγή μπύρας στον κόσμο βασίζεται στο κριθάρι! Σε πήλινες πινακίδες των Σουμερίων ηλικίας περίπου 5.000 ετών, βρέθηκαν οδηγίες για την παρασκευή ενός ποτού από ζυμωμένο κριθάρι που ονομαζόταν "sikaru".
  3. Το κριθάρι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά δημητριακά στον πλανήτη, με ικανότητα να αναπτύσσεται σε υψόμετρο έως και 4.500 μέτρα στα Ιμαλάια και στις παγωμένες εκτάσεις της Αρκτικής. Μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες όπου άλλα δημητριακά αποτυγχάνουν!

CAS Αριθμός

85251-64-5

Επίσης γνωστό και ως

EthylolEthyl alcoholMethyl carbinolEthyl hydroxideInfinity pureEthicapGNS beverage alcoholAlcool ethyliquePunctiliousHydroxyethaneAlcoholEtylowy alkoholThanolTecsol solventSilent spiritHinetoless

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό