Parsley oil
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο μαϊντανού εξάγεται από τα φύλλα και τους αρωματικούς σπόρους του κοινού μαϊντανού (Petroselinum crispum). Με μεσογειακή προέλευση, ο μαϊντανός φύεται αυτοφυώς στη νότια Ευρώπη, τη δυτική Ασία και τη βόρεια Αφρική, όπου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Σήμερα, καλλιεργείται παγκοσμίως και οι δημιουργοί αρωμάτων εκτιμούν ιδιαίτερα το αιθέριο έλαιό του. Το πικάντικο, πράσινο άρωμά του προσδίδει μια χαρακτηριστική νότα, ιδιαίτερα σε βοτανικές αρωματικές συνθέσεις. Η φρέσκια, χορτώδης υπογραφή του συμπληρώνει αρμονικά πιο πολύπλοκα αρωματικά προφίλ, προσφέροντας βάθος και φυσικότητα.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Στην αρχαία Ελλάδα, ο μαϊντανός χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή στεφανιών νίκης που απονέμονταν στους αθλητές και πολεμιστές, ενώ παράλληλα αξιοποιούνταν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Η ονομασία "parsley" προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "πετροσέλινον", που σημαίνει "σέλινο των βράχων", καθώς συχνά φύεται σε βραχώδεις περιοχές.
Στη μεσαιωνική Ευρώπη, ο μαϊντανός χρησιμοποιούνταν ως πρώιμη μορφή αποσμητικού στόματος, καθώς πίστευαν ότι απορροφούσε τις δυσάρεστες οσμές και προσέφερε φρέσκια αναπνοή.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο μαϊντανού. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.