Fennel oil bitter (Foeniculum vulgare Miller)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο πικρού μάραθου διαθέτει έντονη πικάντικη γεύση που αναδίδει αρώματα από πιπέρι, βότανα και μαύρο γλυκόριζα. Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται με απευθείας απόσταξη από τους σπόρους του φυτού μάραθου (Foeniculum vulgare Miller). Η χαρακτηριστική του οσμή το καθιστά δημοφιλές συστατικό σε αρωματικές συνθέσεις που απαιτούν βάθος και πολυπλοκότητα.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Ο μάραθος έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική που χρονολογείται από την αρχαιότητα, όπου χρησιμοποιούνταν για την ανακούφιση από στομαχικές διαταραχές και ως φυσικό διουρητικό.
Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελαίου μάραθου: το πικρό και το γλυκό έλαιο μάραθου. Το πικρό έλαιο προέρχεται από τους σπόρους και έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε trans-anethole, ενώ το γλυκό έλαιο προέρχεται κυρίως από τους καρπούς και έχει πιο γλυκιά, ανισοειδή οσμή.
Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι θεωρούσαν το μάραθο σύμβολο επιτυχίας και δύναμης. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες συχνά κατανάλωναν μάραθο πριν από τις μάχες, πιστεύοντας ότι τους έδινε θάρρος και δύναμη.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο πικρού μάραθου (Foeniculum vulgare Miller). Μόλις ολοκληρωθεί, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Άτομα με γνωστή ευαισθησία σε προϊόντα μάραθου ή παρόμοια βότανα της οικογένειας Apiaceae συνιστάται να είναι προσεκτικά μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.