Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Fennel oil bitter (Foeniculum vulgare Miller)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο πικρού μάραθου διαθέτει έντονη πικάντικη γεύση που αναδίδει αρώματα από πιπέρι, βότανα και μαύρο γλυκόριζα. Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται με απευθείας απόσταξη από τους σπόρους του φυτού μάραθου (Foeniculum vulgare Miller). Η χαρακτηριστική του οσμή το καθιστά δημοφιλές συστατικό σε αρωματικές συνθέσεις που απαιτούν βάθος και πολυπλοκότητα.

Φυσική προέλευση

Μάραθος

Το ήξερες ότι

  1. Ο μάραθος έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική που χρονολογείται από την αρχαιότητα, όπου χρησιμοποιούνταν για την ανακούφιση από στομαχικές διαταραχές και ως φυσικό διουρητικό.

  2. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελαίου μάραθου: το πικρό και το γλυκό έλαιο μάραθου. Το πικρό έλαιο προέρχεται από τους σπόρους και έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε trans-anethole, ενώ το γλυκό έλαιο προέρχεται κυρίως από τους καρπούς και έχει πιο γλυκιά, ανισοειδή οσμή.

  3. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι θεωρούσαν το μάραθο σύμβολο επιτυχίας και δύναμης. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες συχνά κατανάλωναν μάραθο πριν από τις μάχες, πιστεύοντας ότι τους έδινε θάρρος και δύναμη.

CAS Αριθμός

8006-84-6

Επίσης γνωστό και ως

Bitter fennel seed oil SpainFoeniculum vulgare Mill.Fennel oilFoeniculum vulgare (Fennel) oilFoeniculum vulgare oil, bitterFennel, extract

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο πικρού μάραθου (Foeniculum vulgare Miller). Μόλις ολοκληρωθεί, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Άτομα με γνωστή ευαισθησία σε προϊόντα μάραθου ή παρόμοια βότανα της οικογένειας Apiaceae συνιστάται να είναι προσεκτικά μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.