Castoreum Resinoid
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 70%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το καστόρειο (castoreum) είναι μια αρωματική ουσία ζωικής προέλευσης που προέρχεται από τους αδένες του κάστορα, ζώου της οικογένειας Castoridae και του γένους Castor. Αποτελεί παραδοσιακό συστατικό στην αρωματοποιία, χρησιμοποιούμενο κυρίως σε ανατολίτικα (oriental), chypre και δερμάτινα αρώματα. Προσδίδει δύναμη, ένταση και διάρκεια στις αρωματικές συνθέσεις και συχνά συνδυάζεται με συγκεκριμένα λουλούδια όπως το Tuberose Absolute. Στη σύγχρονη αρωματοποιία, η χρήση του καστόρειου υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς, με αποτέλεσμα οι εταιρείες αρωμάτων να το αντικαθιστούν σταδιακά με συνθετικές εναλλακτικές που αναπτύσσουν εσωτερικά.
Το ήξερες ότι
Οικονομική αξία στον Καναδά: Στην επαρχία Οντάριο του Καναδά, οι παγιδευτές μπορούν να λάβουν 10 έως 40 δολάρια για κάθε πουγκί καστόρειου που παραδίδουν στον Σύνδεσμο Παγιδευτών του Οντάριο.
Το καστόρειο προέρχεται από τους αδένες κάστορα που βρίσκονται κοντά στη βάση της ουράς του ζώου και ιστορικά χρησιμοποιούνταν από τους κάστορες για να σημαδεύουν την επικράτειά τους.
Πέρα από την αρωματοποιία, το καστόρειο έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά και ως πρόσθετο γεύσης σε τρόφιμα, ιδιαίτερα σε βανίλια και φράουλα, με την έγκριση του FDA ως "φυσικό άρωμα".
CAS Αριθμός
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το καστόρειο, ως συστατικό ζωικής προέλευσης, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Συνιστάται η διεξαγωγή δοκιμής ευαισθησίας πριν από τη χρήση προϊόντων που περιέχουν καστόρειο, ιδιαίτερα για άτομα με ιστορικό αλλεργιών σε ζωικά παράγωγα.