Camphor
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η καμφορά είναι ένα συστατικό που προσφέρει φρέσκο και τερπενικό άρωμα σε διάφορες αρωματικές συνθέσεις. Απαντάται φυσικά σε αρκετά φυτά, όπως ο βασιλικός (χημειότυπος καμφοράς), το φασκόμηλο καμφοράς και το αιθέριο έλαιο κάρδαμου. Η κύρια φυσική πηγή της παραμένει το δέντρο καμφοράς, το οποίο ανήκει στο ίδιο είδος με το αιθέριο έλαιο HoWood.
Η καμφορά αποτελεί ένα τριγεμινικό συστατικό (trigeminal), που σημαίνει ότι ενεργοποιεί το τριδύμο νεύρο, υπεύθυνο για κινητικές και αισθητικές λειτουργίες στον άνθρωπο. Αυτή η ιδιότητα προσδίδει στην καμφορά την χαρακτηριστική αίσθηση ψύχους που δημιουργείται στη μύτη κατά την εισπνοή της. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιία για να προσδώσει φρεσκάδα και διαύγεια στις συνθέσεις.
Το ήξερες ότι
Η καμφορά χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική διαφόρων πολιτισμών. Στην αρχαία Κίνα και Ινδία, χρησιμοποιούνταν ως αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων.
Η αίσθηση ψύχους που προκαλεί η καμφορά οφείλεται στην ενεργοποίηση των ίδιων υποδοχέων που διεγείρονται όταν αισθανόμαστε κρύο! Αυτοί οι υποδοχείς, γνωστοί ως TRPM8, ενεργοποιούνται επίσης από τη μινθόλη και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Σε πολλές ασιατικές χώρες, η καμφορά αποτελεί σημαντικό στοιχείο θρησκευτικών τελετών. Στην Ινδία, χρησιμοποιείται στην τελετή "aarti", όπου καίγεται ως προσφορά στις θεότητες, συμβολίζοντας την εξάλειψη του εγώ και την πνευματική αφύπνιση.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.