Acetoin
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η ακετοΐνη (acetoin) είναι ένα συστατικό με χαρακτηριστικό κρεμώδες άρωμα που θυμίζει βούτυρο και γαλακτοκομικά προϊόντα. Απαντάται φυσικά σε πολλά τρόφιμα και ποτά όπως η μπύρα, το ψωμί, ο καφές και διάφορα φρούτα. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια πανομοιότυπη με τη φύση (nature-identical) εκδοχή της σε εργαστήρια, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η εργαστηριακά παραγόμενη ακετοΐνη μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, καθιστώντας την μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η ακετοΐνη βρίσκεται φυσικά σε περισσότερες από 30 διαφορετικές τροφές, από φρούτα και λαχανικά μέχρι γαλακτοκομικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά!
Αποτελεί ένα από τα συστατικά που προσδίδουν στα παλαιωμένα κρασιά το σύνθετο άρωμα και γεύση τους, συμβάλλοντας στις βουτυρώδεις νότες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης.
Η ακετοΐνη παράγεται με φυσικό τρόπο κατά τη ζύμωση, μια διαδικασία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια για την παρασκευή τροφίμων όπως το ψωμί, η μπύρα και το γιαούρτι.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την ακετοΐνη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους ειδικούς.