Delta-Damascone
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 04-07-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Αυτό το συνθετικό συστατικό, γνωστό για το πολύπλοκο και πλούσιο άρωμά του, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης αρωματοποιίας, προσφέροντας απαράμιλλη ευελιξία στους αρωματοποιούς. Συνδυάζει αρμονικά σαγηνευτικές νότες από τριαντάφυλλα, ζουμερά σκούρα μούρα και μια διακριτική υποψία καπνού, προσδίδοντας βάθος, ζεστασιά και μυστήριο στις αρωματικές δημιουργίες. Παρασκευάζεται σε εργαστήρια μέσω προηγμένων μεθόδων σύνθεσης, συχνά με τη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση όχι μόνο εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα και διαθεσιμότητα του αρώματος, αλλά συμβάλλει ενεργά και στη βιωσιμότητα, μειώνοντας την εξάρτηση από δυσεύρετους φυσικούς πόρους και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας.
Το ήξερες ότι
- Τα εργαστηριακά αρώματα είναι συχνά πιο βιώσιμα από τα φυσικά, καθώς για 1 κιλό ροδέλαιου απαιτούνται περίπου 4.000 κιλά ροδοπέταλα!
- Οι καπνιστές νότες στα αρώματα μπορούν να δημιουργηθούν συνθετικά, προσφέροντας το χαρακτηριστικό άρωμα χωρίς τη χρήση πραγματικού καπνού.
- Τα συνθετικά συστατικά αρωμάτων εξασφαλίζουν σταθερό άρωμα, αντίθετα με τα φυσικά εκχυλίσματα που επηρεάζονται από τη σοδειά και τις καιρικές συνθήκες.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0077% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0023% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.046% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.043% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.088% |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.088% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0045% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.084% |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.3% |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.3% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.17% |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.17% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Χωρίς περιορισμό | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για τη χημική ένωση δ-1-(2,6,6-τριμεθυλ-3-κυκλοεξεν-1-υλ)-2-βουτεν-1-όνη. Μετά την ολοκλήρωση, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.