Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Grapefruit oil, expressed (Citrus paradisi Macf.)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο γκρέιπφρουτ χαρακτηρίζεται από ένα έντονο άρωμα εσπεριδοειδών που θυμίζει περίπατο σε οπωρώνα φρούτων. Η μυρωδιά του διακρίνεται για τις ζωηρές νότες εσπεριδοειδών που συμπληρώνονται από μια κρεμώδη, βουτυρώδη υφή στο άρωμα. Το έλαιο εξάγεται απευθείας από τον καρπό του γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi Macf.) και αποτυπώνει την αυθεντική φρεσκάδα του φρούτου. Χρησιμοποιείται συχνά σε αρωματικές συνθέσεις για να προσδώσει φωτεινότητα και ζωντάνια, ενώ οι ιδιαίτερες κρεμώδεις νότες του προσφέρουν βάθος και πολυπλοκότητα στο τελικό άρωμα.

Φυσική προέλευση

Γκρέιπφρουτ

Το ήξερες ότι

  1. Το γκρέιπφρουτ είναι ένα σχετικά νέο φρούτο στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, καθώς θεωρείται φυσικό υβρίδιο μεταξύ του πομέλο και του γλυκού πορτοκαλιού που εμφανίστηκε τους τελευταίους αιώνες.

  2. Η ονομασία "grapefruit" (σταφύλι-φρούτο στα αγγλικά) προέρχεται από τον τρόπο που αναπτύσσονται οι καρποί στο δέντρο - σε συστάδες σαν σταφύλια, ένα χαρακτηριστικό που εντυπωσίασε τους πρώτους Ευρωπαίους που το παρατήρησαν.

  3. Η πρώτη καταγραφή του γκρέιπφρουτ έγινε στα Μπαρμπάντος τον 18ο αιώνα, όπου αναφέρθηκε ως "ο απαγορευμένος καρπός" πριν αποκτήσει το σημερινό του όνομα και διαδοθεί στον υπόλοιπο κόσμο.

CAS Αριθμός

8016-20-4

Επίσης γνωστό και ως

Shaddock oil, expressedCitrus paradisi peel oilGrapefruit peel oilCitrus grandis (EU)Citrus paradisiCitrus paradisi oil, expressedGrapefruit essential oil, cold pressedCitrus paradisi oil, foldedCitrus grandis (Grapefruit) peel oilGrapefruit extractCitrus paradisi; Citrus grandis

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Με περιορισμό σε συγκέντρωση (R)
IFRA Δημοσίευση

IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών

Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.

Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.

Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.

ΚατηγορίαΠεριορισμόςMax συγκέντρωση
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόνταΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση-
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση-
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα)Με περιορισμό σε συγκέντρωση-
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέιΜε περιορισμό σε συγκέντρωση4%
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση-
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση4%
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση-

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το εκφρασμένο έλαιο γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi Macf.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, συνιστάται προσοχή σε άτομα με γνωστή ευαισθησία σε εσπεριδοειδή.