Grapefruit oil, expressed (Citrus paradisi Macf.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 100%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο γκρέιπφρουτ χαρακτηρίζεται από ένα έντονο άρωμα εσπεριδοειδών που θυμίζει περίπατο σε οπωρώνα φρούτων. Η μυρωδιά του διακρίνεται για τις ζωηρές νότες εσπεριδοειδών που συμπληρώνονται από μια κρεμώδη, βουτυρώδη υφή στο άρωμα. Το έλαιο εξάγεται απευθείας από τον καρπό του γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi Macf.) και αποτυπώνει την αυθεντική φρεσκάδα του φρούτου. Χρησιμοποιείται συχνά σε αρωματικές συνθέσεις για να προσδώσει φωτεινότητα και ζωντάνια, ενώ οι ιδιαίτερες κρεμώδεις νότες του προσφέρουν βάθος και πολυπλοκότητα στο τελικό άρωμα.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το γκρέιπφρουτ είναι ένα σχετικά νέο φρούτο στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, καθώς θεωρείται φυσικό υβρίδιο μεταξύ του πομέλο και του γλυκού πορτοκαλιού που εμφανίστηκε τους τελευταίους αιώνες.
Η ονομασία "grapefruit" (σταφύλι-φρούτο στα αγγλικά) προέρχεται από τον τρόπο που αναπτύσσονται οι καρποί στο δέντρο - σε συστάδες σαν σταφύλια, ένα χαρακτηριστικό που εντυπωσίασε τους πρώτους Ευρωπαίους που το παρατήρησαν.
Η πρώτη καταγραφή του γκρέιπφρουτ έγινε στα Μπαρμπάντος τον 18ο αιώνα, όπου αναφέρθηκε ως "ο απαγορευμένος καρπός" πριν αποκτήσει το σημερινό του όνομα και διαδοθεί στον υπόλοιπο κόσμο.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | - |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | - |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | - |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | - |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το εκφρασμένο έλαιο γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi Macf.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, συνιστάται προσοχή σε άτομα με γνωστή ευαισθησία σε εσπεριδοειδή.