cis-3-Hexenol
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το cis-3-Hexenol, γνωστό και ως "φυτικό αλκοόλ", είναι ένα φυσικό συστατικό που απαντάται σε πολλά φυτά. Οι δημιουργοί αρωμάτων το χρησιμοποιούν ευρέως για το χαρακτηριστικό του άρωμα φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Αυτή η ουσία προσδίδει φρέσκες, πράσινες νότες στις αρωματικές συνθέσεις, θυμίζοντας έντονα την αίσθηση της φύσης και των καλοκαιρινών κήπων. Το cis-3-Hexenol εντοπίζεται σε διάφορες φυσικές πηγές όπως το μαύρο τσάι, το σέλινο, τα εσπεριδοειδή, τα κράνμπερι, το κρασί, τις ντομάτες, το έλαιο σιτρονέλας, το γρασίδι, τη γαρδένια, τη λεμονόχορτο και το θυμάρι.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το cis-3-Hexenol αποτελεί μέρος του μηχανισμού άμυνας των φυτών. Όταν τα φύλλα τραυματίζονται, απελευθερώνουν αυτή την ουσία ως "σήμα κινδύνου" προς τα γειτονικά φυτά, προειδοποιώντας τα για πιθανές απειλές!
Αναγνωρίζετε τη χαρακτηριστική μυρωδιά μετά τη βροχή; Το cis-3-Hexenol συμβάλλει σε αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται "πετριχόρ", δημιουργώντας εκείνη την αναζωογονητική αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα.
Αυτή η πολυτάλαντη ουσία χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία αρωμάτων όσο και στη βιομηχανία τροφίμων ως πρόσθετο γεύσης, προσφέροντας φρέσκες, πράσινες νότες σε ποτά και τρόφιμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το cis-3-Hexenol έχει αξιολογηθεί διεξοδικά και χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία αρωμάτων. Δεν έχει διαπιστωθεί να παρουσιάζει κίνδυνο όταν χρησιμοποιείται σε αρώματα ή γεύσεις, και κατά συνέπεια έχει εγκριθεί για χρήση από ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως. Ο οργανισμός RIFM (Research Institute for Fragrance Materials) έχει ολοκληρώσει επίσημη αξιολόγηση ασφαλείας για αυτό το συστατικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παρουσιάζει ανησυχία για ευαισθητοποίηση του δέρματος (δεν προκαλεί αντιδράσεις όπως κοκκινίλα, εξανθήματα ή φαγούρα).