Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Allspice oil (Pimenta officinalis Lindl.)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο μπαχάρ (allspice oil) έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει πολλά μπαχαρικά μαζί, όπως υποδηλώνει και το αγγλικό του όνομα. Εξάγεται φυσικά από το μπαχάρι (Pimenta officinalis Lindl.) και απαντάται επίσης στο πιπέρι και το πιμέντο. Διαθέτει γλυκό και ζεστό άρωμα με χαρακτήρα που θυμίζει γαρύφαλλο, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα στις αρωματικές συνθέσεις όπου χρησιμοποιείται.

Φυσική προέλευση

ΜπαχάριΠιπέριΠιμέντο (Μπαχάρι)

Το ήξερες ότι

  1. Το μπαχάρι πήρε το όνομά του στα αγγλικά (allspice) επειδή το άρωμά του συνδυάζει τις γεύσεις της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου σε ένα μόνο συστατικό.

  2. Παρά το όνομά του που υποδηλώνει μείγμα μπαχαρικών, το μπαχάρι είναι στην πραγματικότητα ένα μόνο μπαχαρικό και όχι συνδυασμός διαφορετικών.

  3. Το μπαχάρι κατάγεται από τη Τζαμάικα και άλλα νησιά της Καραϊβικής, όπου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική.

CAS Αριθμός

8006-77-7

Επίσης γνωστό και ως

Pimenta officinalis fruit oilPimenta officinalis berry oilAllspice berry oilPimenta officinalis Lindl.Pimenta oilAllspice extractPimento berry oil JamaicaClove pepperJamaican pepperEssential oil obtained from the fruits of the all spice, pimenta officinalis, syn. p. dioica, myrtaceaePimenta berries oil FCCPimenta berryPimenta dioica fruit oilPimenta dioica L. Merr.Oil pimento berry west indianPimento oilPimenta berry oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο μπαχάρ (Pimenta officinalis Lindl.). Μόλις ολοκληρωθεί, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση.