Isovaleraldehyde
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Isovaleraldehyde είναι ένα συστατικό με χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ που προσφέρει οινοπνευματώδεις κορυφαίες νότες (head notes) σε αρωματικές συνθέσεις. Διακρίνεται για τις γκουρμέ νότες που παραπέμπουν σε πικραμύγδαλο, με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα κερασιού και αχλαδιού. Στην αρωματοποιία, χρησιμοποιείται κυρίως για να ενισχύσει συνθέσεις με νότες κερασιού και σοκολάτας, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα. Παρουσιάζει ομοιότητες με το Furfural, αλλά ξεχωρίζει για τον πιο αιθέριο και πυρογενή χαρακτήρα του. Η Isovaleraldehyde απαντάται φυσικά σε πολλά τρόφιμα και φρούτα της καθημερινής διατροφής, όπως το μήλο, το τζίντζερ, το βοδινό κρέας και το λέβιστικο (lovage), συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό τους άρωμα.
Το ήξερες ότι
Η Isovaleraldehyde παράγεται φυσικά κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των φρούτων, όπου συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού τους αρώματος. Αυτός είναι ο λόγος που το άρωμά της μας φαίνεται τόσο οικείο, παρόλο που μπορεί να μην έχουμε ακούσει ποτέ το όνομά της!
Το ανθρώπινο όσφρηση μπορεί να ανιχνεύσει την Isovaleraldehyde σε εξαιρετικά χαμηλές συγκεντρώσεις - μόλις λίγα μέρη ανά δισεκατομμύριο. Αυτή η ευαισθησία εξηγεί γιατί ακόμη και μικρές ποσότητες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα άρωμα.
Παρά την έντονη φρουτώδη υπογραφή της στις χαμηλές συγκεντρώσεις, σε υψηλότερες συγκεντρώσεις η Isovaleraldehyde μπορεί να αποκτήσει μια πιο μεταλλική, σχεδόν μηλοξιδένια νότα - ένα παράδειγμα του πώς η δοσολογία μπορεί να αλλάξει δραματικά την αντίληψή μας για ένα άρωμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.