Acetaldehyde
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Ακεταλδεΰδη (Acetaldehyde) είναι μια φυσική ουσία που απαντάται σε πολλά τρόφιμα της καθημερινής διατροφής, όπως ο καφές, το ψωμί και τα ώριμα φρούτα. Αυτό το συστατικό έχει φυσική παρουσία στο ανθρώπινο σώμα, καθώς βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος - με τα επίπεδά της να αυξάνονται μετά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Στη βιομηχανία αρωμάτων, η Ακεταλδεΰδη χρησιμοποιείται ευρέως για να προσδώσει φρουτώδες άρωμα σε διάφορα αρωματικά προϊόντα. Φυσικές πηγές της περιλαμβάνουν μήλα, εσπεριδοειδή, τυρί, ουίσκι, κονιάκ, αγγούρι, κύμινο, νάρκισσο, μάραθο, σύκα, σκόρδο και τζίντζερ.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η Ακεταλδεΰδη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον μεταβολισμό του αλκοόλ στο σώμα μας! Όταν καταναλώνουμε αλκοολούχα ποτά, το συκώτι μετατρέπει την αιθανόλη σε ακεταλδεΰδη, η οποία στη συνέχεια μεταβολίζεται περαιτέρω. Η συσσώρευση αυτής της ουσίας είναι υπεύθυνη για πολλά από τα δυσάρεστα συμπτώματα του πονοκεφάλου μετά από κατανάλωση αλκοόλ!
Κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των φρούτων, η συγκέντρωση της ακεταλδεΰδης αυξάνεται φυσικά, συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό άρωμα των ώριμων φρούτων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα πλήρως ώριμα φρούτα έχουν πιο έντονο και γλυκό άρωμα σε σύγκριση με τα άγουρα.
Το ανθρώπινο όριο ανίχνευσης για την ακεταλδεΰδη είναι εξαιρετικά χαμηλό - μόλις 0,05 μέρη ανά εκατομμύριο στον αέρα! Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αντιληφθούμε την παρουσία της ακόμα και σε απειροελάχιστες ποσότητες, καθιστώντας την ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό συστατικό αρωμάτων.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η Ακεταλδεΰδη είναι ένα διεξοδικά αξιολογημένο και συχνά χρησιμοποιούμενο συστατικό αρωμάτων. Αυτό το συστατικό συγκαταλέγεται στις ουσίες που, σύμφωνα με την Πρόταση 65 της πολιτείας της Καλιφόρνια, απαιτείται να φέρουν προειδοποιήσεις που υποδηλώνουν πιθανή σύνδεση με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Το Ινστιτούτο Έρευνας Υλικών Αρωματοποιίας (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της επίσημης αξιολόγησης ασφαλείας για την Ακεταλδεΰδη. Τα ευρήματα αυτά αναμένουν αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων, ένα ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο εμπειρογνωμόνων, και θα δημοσιευθούν μετά την έγκριση από ομότιμους αξιολογητές.