Ethyl Maltol
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Ethyl maltol είναι ένα αρωματικό συστατικό που ξεχωρίζει για την έντονα γλυκιά του ευωδιά, θυμίζοντας καραμέλα, μαρμελάδα, φρούτα του δάσους και μαλλί της γριάς. Παράγεται συνθετικά μέσω εξειδικευμένων εργαστηριακών μεθόδων, με την αρωματοποιία να υιοθετεί ολοένα και περισσότερο ανανεώσιμες πρώτες ύλες για τη δημιουργία του. Αυτή η στροφή υπογραμμίζει τη δέσμευση για βιωσιμότητα και την προστασία των φυσικών πόρων, καθιστώντας το Ethyl maltol μια σύγχρονη επιλογή στην παλέτα των αρωματοποιών για τη δημιουργία σαγηνευτικών και γλυκών αρωματικών συνθέσεων.
Το ήξερες ότι
- Είναι περίπου 5-6 φορές πιο ισχυρό από τη μαλτόλη, καθιστώντας το εξαιρετικά αποτελεσματικό σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις.
- Χρησιμοποιείται ευρέως και στη βιομηχανία τροφίμων ως ενισχυτικό γεύσης σε ζαχαρώδη, αναψυκτικά και αρτοσκευάσματα.
- Στην αρωματοποιία, αποκαλείται συχνά "το άρωμα του μαλλιού της γριάς" (cotton candy) για τη χαρακτηριστική γλυκιά του νότα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό

















IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την αιθυλική μαλτόλη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.