Ethyl maltol
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η αιθυλική μαλτόλη (ethyl maltol) είναι ένα συστατικό αρωμάτων που χαρακτηρίζεται από την έντονα γλυκιά του μυρωδιά. Αναγνωρίζεται εύκολα από το άρωμά της που θυμίζει καραμέλα, μαρμελάδα, φρούτα του δάσους και μαλλί της γριάς. Πρόκειται για ένα συνθετικό συστατικό που παράγεται μέσω εργαστηριακών μεθόδων από ειδικούς αρωματοποιούς. Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία αρωμάτων στρέφεται όλο και περισσότερο στη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών για την παραγωγή της αιθυλικής μαλτόλης, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Το ήξερες ότι
Η αιθυλική μαλτόλη είναι περίπου 5-6 φορές πιο ισχυρή από τη συγγενή της ουσία, τη μαλτόλη, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική ακόμη και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις.
Εκτός από τα αρώματα, η αιθυλική μαλτόλη χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων ως ενισχυτικό γεύσης σε προϊόντα όπως ζαχαρώδη, αναψυκτικά και αρτοσκευάσματα.
Στον κόσμο της αρωματοποιίας, η αιθυλική μαλτόλη συχνά αποκαλείται "το άρωμα του μαλλιού της γριάς" (cotton candy) λόγω της χαρακτηριστικής γλυκιάς νότας που προσδίδει στα αρώματα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την αιθυλική μαλτόλη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.