Heptanal
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η επτανάλη (heptanal) είναι ένα συστατικό με χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει αμύγδαλα, βούτυρο και κονιάκ. Στη φύση, αυτή η αρωματική ένωση εντοπίζεται σε διάφορες φυσικές πηγές όπως οι σπόροι κόλιανδρου, το γάλα και τα άνθη ylang-ylang. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή δημιουργία της επτανάλης ως nature-identical συστατικό, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερή ποιότητα στις συνθέσεις τους. Αυτή η προσέγγιση συμβάλλει παράλληλα στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακά παραγόμενη επτανάλη μπορεί να προέρχεται από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το χαρακτηριστικό άρωμα του κονιάκ οφείλεται εν μέρει στην παρουσία επτανάλης, που δημιουργείται κατά τη διαδικασία παλαίωσης σε ξύλινα βαρέλια.
Η επτανάλη βρίσκεται σε εντυπωσιακά διαφορετικές φυσικές πηγές - από εσπεριδοειδή και φράουλες μέχρι λουλούδια υάκινθου και νάρκισσου, αποδεικνύοντας πώς η ίδια αρωματική ένωση μπορεί να συμβάλλει σε εντελώς διαφορετικά αρωματικά προφίλ.
Οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν την επτανάλη ως "γέφυρα" μεταξύ διαφορετικών αρωματικών νοτών, καθώς η πολυπλοκότητά της επιτρέπει τη σύνδεση φρουτώδων, λουλουδάτων και ξυλωδών στοιχείων σε μια αρμονική σύνθεση.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την επτανάλη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους ειδικούς.