Hexanoic acid
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Hexanoic acid χαρακτηρίζεται από μια λιπαρή, κηρώδη οσμή με ζωικές νότες που θυμίζουν αγροτική αυλή. Αυτό το συστατικό απαντάται φυσικά σε τυριά και λυκίσκο, προσδίδοντας χαρακτηριστικά αρώματα σε αυτά τα προϊόντα. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια πανομοιότυπη με τη φύση εκδοχή του σε εργαστήρια, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα στις συνθέσεις τους και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών όπως το καλαμπόκι, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα στην παραγωγή αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το Hexanoic acid είναι ένα από τα βασικά συστατικά που προσδίδουν στα ώριμα τυριά το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Χωρίς αυτό, πολλά αγαπημένα τυριά θα είχαν εντελώς διαφορετικό προφίλ γεύσης!
Στη ζυθοποιία, ο λυκίσκος που περιέχει φυσικά Hexanoic acid συμβάλλει στις πολύπλοκες γευστικές νότες πολλών τύπων μπύρας, προσθέτοντας βάθος και χαρακτήρα στο τελικό προϊόν.
Οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν το Hexanoic acid σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες για να δημιουργήσουν ρεαλιστικά αρώματα. Παρόλο που μόνο του μπορεί να έχει έντονη οσμή, όταν χρησιμοποιείται με δεξιοτεχνία, προσθέτει αυθεντικότητα και βάθος σε αρωματικές συνθέσεις.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια του Hexanoic acid έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.