Damascenone
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 04-07-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το (E)-1-(2,6,6-Trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-2-buten-1-one, γνωστό και ως Damascenone, χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό άρωμα που συνδυάζει φρέσκα μήλα και τριαντάφυλλα, δημιουργώντας μια γλυκιά, φρουτώδη νότα με εκλεπτυσμένες λουλουδάτες αποχρώσεις. Απαντάται φυσικά σε τσάι, καπνό και τριαντάφυλλα, προσδίδοντας τον ιδιαίτερο αρωματικό τους χαρακτήρα. Οι αρωματοποιοί συχνά προτιμούν την εργαστηριακή σύνθεση αυτού του συστατικού για να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα και ένταση στις δημιουργίες τους. Επιπλέον, η εργαστηριακή παραγωγή προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων και αξιοποιώντας ανανεώσιμες πρώτες ύλες για τη δημιουργία του.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
- Η μοριακή του δομή συνδυάζει φρουτώδεις νότες μήλου με τριανταφυλλένιο χαρακτήρα, γεφυρώνοντας αρμονικά φρουτώδη και λουλουδάτα αρώματα.
- Στην αρωματοποιία, δημιουργεί «γέφυρες» μεταξύ αρωματικών οικογενειών, συνδέοντας αρμονικά φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες σε μια σύνθεση.
- Η εργαστηριακή παραγωγή του απαιτεί ελάχιστους πόρους, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα έως και 90% σε σχέση με την φυσική εξαγωγή.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0077% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0023% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.046% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.043% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.011% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.088% |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.088% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.0045% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.084% |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.3% |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.3% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.17% |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.17% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Χωρίς περιορισμό | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφάλειας για το συστατικό (E)-1-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-2-buten-1-one. Μετά την ολοκλήρωση, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.