Oils, star anise
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο γλυκάνισου είναι ένα φυσικό συστατικό που εξάγεται από τον αστεροειδή καρπό του γλυκάνισου (star anise). Διαθέτει χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει μαύρο γλυκόριζα με έντονες βαλσαμικές νότες. Ο αστεροειδής γλυκάνισος χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αρωμάτων για την προσθήκη ζεστών, γλυκών και πικάντικων νοτών σε συνθέσεις αρωμάτων. Η αρωματική του υπογραφή είναι έντονη και αναγνωρίσιμη, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα στα αρώματα όπου χρησιμοποιείται.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Ο αστεροειδής γλυκάνισος πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό αστεροειδές σχήμα του καρπού του, που αποτελείται συνήθως από οκτώ θυλάκια σε διάταξη αστεριού.
Παρά την παρόμοια γεύση και άρωμα, ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι εντελώς διαφορετικό φυτό από τον κοινό γλυκάνισο (Pimpinella anisum). Ο αστεροειδής γλυκάνισος προέρχεται από ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας Illiciaceae, ενώ ο κοινός γλυκάνισος ανήκει στην οικογένεια Apiaceae.
Στην κινεζική κουζίνα, ο αστεροειδής γλυκάνισος αποτελεί βασικό συστατικό του μείγματος "πέντε μπαχαρικά" (five-spice powder), μαζί με το σιτσουάν πιπέρι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, προσδίδοντας το χαρακτηριστικό άρωμα γλυκόριζας στο μείγμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τα έλαια αστεροειδούς γλυκάνισου. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.